🌞 Ontdek het optimale aantal zonnepanelen voor uw situatie met behulp van onze gratis dakscan! 🌞

Profiteer van onze garantie op vakkundige installatie van uw zonnepanelen binnen enkele weken. Ontdek nu welk aantal zonnepanelen het beste bij uw situatie past en vraag direct een offerte aan.

zonnepanel-header

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Bij het bepalen van het ideale aantal zonnepanelen is uw stroomverbruik van groot belang. Neem een kijkje naar uw energieverbruik van het afgelopen jaar en wees proactief met betrekking tot uw toekomstige stroombehoefte.

Een gemiddeld Nederlands huishouden verbruikt jaarlijks ongeveer 3.500-4.000 kWh aan elektriciteit. Voor dit verbruik heeft u doorgaans ongeveer 13 zonnepanelen nodig. De berekening is als volgt:

  1. Bereken het vermogen van één zonnepaneel in kilowatt (kW) door het vermogen in watt te delen door 1.000. Bijvoorbeeld: 300 watt / 1.000 = 0,300 kW.
  2. Deel uw jaarlijkse energieverbruik in kWh door het vermogen van één zonnepaneel in kW om het benodigde aantal zonnepanelen te bepalen. Bijvoorbeeld: 3.750 kWh / 0,300 kW = 13 panelen (afgerond).

Houd er rekening mee dat dit een schatting is op basis van een gemiddeld verbruik. Voor een nauwkeurigere berekening en advies op maat, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Ontdek hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om uw energieverbruik te compenseren en geniet van duurzame energieopwekking. Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk advies en een vrijblijvende offerte.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?

De exacte tijd waarin zonnepanelen zichzelf terugverdienen varieert, afhankelijk van verschillende factoren, zoals installatiekosten, energieverbruik, locatie en energietarief. Over het algemeen ligt de gemiddelde terugverdientijd tussen de 6 en 8 jaar.

Als u specifieke informatie wilt ontvangen over de terugverdientijd van zonnepanelen, raden we aan om een offerte aan te vragen. Onze geselecteerde installateurs kunnen een nauwkeurigere berekening maken op basis van uw individuele omstandigheden en u voorzien van persoonlijk advies.

Onze zonnepanelen staan bekend om hun hoge kwaliteit.

Wij streven ernaar om alleen met hoogwaardige materialen te werken waar we jarenlange ervaring mee hebben. We passen ons aan aan uw specifieke situatie en wensen om de juiste keuze te maken. Of het nu gaat om locatie, afwerking of uitstraling, we kunnen verschillende mogelijkheden verkennen. Daag ons gerust uit; we denken graag met u mee en zijn altijd bereid om te experimenteren!

Bij ons is maatwerk de standaard.

Het installeren van zonnepanelen vereist vakmanschap. Elk project is uniek en heeft zijn eigen specifieke eisen. Het maken van de juiste keuzes maakt het verschil tussen een bevredigend resultaat en een uitstekend resultaat. Onze ervaren vakmensen hebben de expertise om dat verschil te maken. Het is onze constante uitdaging om elk project op maat aan te pakken.

Afhankelijk van het aantal panelen kunnen wij uw zonnepanelen vaak al binnen één werkdag vakkundig installeren. Op die manier kunt u direct beginnen met het opwekken van zonne-energie. Dit is niet alleen gunstig voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu!

Step 1 of 2
© 2023 Zonnepanelen-informatie – Privacy Policy